Juustupoisid alustasid oma tegevust  2015. aasta 5. jaanuaril. Esimesed juustu katsetused toimusid tegelikult juba 2014. aasta novembris.
 
Kes on Juustupoisid?
 

P
Juustupoisteks on kaks pealehakkajat noormeest, kes on elanud kogu oma elu maal ning hindavad maaelu võlusid. See ajendas ka ettevõtet maale looma. Mirek on juustumeister/tehnoloog. Kõik juustupoiste juustud on Mireki looming. Mirek on lõpetanud Eesti Maaülikooli toiduainete tehnoloogia eriala. Kaido tegeleb juustude müügi ning ettevõtte igapäevase majandamisega,  samuti on abis juustude valmistamisel. Kaido on lõpetanud ärijuhtimiseeriala Lääne-Viru Rakenduskõrgkoolis.
 
 
Kuidas tekkis idee?
 
Idee hakata tootma maitselisandiga juustu sai alguse üsna kummalisel viisil. Nimelt otsisime suuremate kaubanduskettide poodidest vahvaid juuste, mida välismaalt külla tulnud sõbrale pakkuda. Kahjuks leidsime erinevate poodide lettidelt ainult välismaise päritoluga huvitavaid maitselisandiga juuste. Pärast tunniajalist uurimistööd kaubanduskeskuse juustuletis tuligi mõttesse proovida ise juustu valmistada. Selleks, et juust oleks täisväärtuslikum otsustasime hakata juustu valmistama täispiimast. Täispiimast valmistatud juustud on palju rikkalikuma maitsega. Meie idee on olnud algusest peale toota pigem gurmee valdkonda liigituvaid juuste kui tavalist võileivajuustu.
 
 
Milline oli Juustupoiste algus?
 
Juustu valmistamist alustasime Missos koduköögis Veterinaar- ja Toiduameti teavituse alusel. Esimesed juustud tekitasid palju elevust – nii meis endas kui ka tutvusringkonnas. Esimeste katsetustega sättisime paika juustu maitse. Hilisemalt oleme juustu tehnoloogiat pidevalt parendanud, et pakkuda tarbijatele kõige parimat. Juustutegu alustasime 300g juustuketaste tootmisega.  
 
Pärast mõnda aega koduköögis tegutsemist oli selge, et meie juustud on maitsvad ning koduköögis tootmisest enam kõigile soovijatele juustu teha ei jõua. Seega otsustasime renoveerida endale tootmishoone ning jätkata tootmist juba Veterinaar- ja Toiduameti poolt tunnustatud ettevõttena. Alates 2016 aasta aprillist tegutsemegi Vastselinna alevis. Uus toomishoone annab võrreldes koduköögiga palju paremad tingimused juustu tootmiseks, see kajastub ka juustu kvaliteedis.
 
Valikus  on 9 erineva maitselisandiga juustu ning kõõmnetega sõir. Juustud on laagerdunud 4 kuud.  Kõik juustud valmivad käsitööna. See tähendab, et juustu tootmisel on käsitöö osakaal väga suur. Meie peamiseks eesmärgiks on rikastada Eesti turgu eriliste, käsitööna valmistatud, kodumaiste juustudega. Ettevõtte missiooniks on pakkuda klientidele erilisi ning meeldivaid maitseelamusi.
 
Juustupoisid OÜ on pälvinud Võrumaa edukas startija 2016  aunimetuse.  Samuti kõik meie tooted kannavad Uma Mekk Kaubamärki. Meie juustud on leitavad erinevatest poodidest Võrus, Põlvas, Viljandis, Tartus, Tallinnas, Valgas. Teeme pidevalt tööd, et juustupoiste juuste saaksid tarbijad osta oma lähimast kodupoest. Väga tihti võib näha meid ka erinevatel laatadel üle Eesti. Osaleme üle 50. laadal laadahooajal. Laatadel on suur rõhk toodete tutvustamisel. Samuti kuulame alati ära ettepanekud ning tagasiside. Ettepanekud ja tagasiside on väga olulised meie jaoks. See annab võimaluse oma toodet veelgi enam parendada.